Het boek

De Begroting van Geluk is een boek voor iedereen die zijn administratie het liefst uitstelt. Die het jaarlijks pensioenoverzicht snel opbergt en die wel spaart, maar zelden weet waarvoor. Voor mensen die er op vertrouwen dat het later wel goed komt. We leven immers in een rijk land met een royale overheid die de zaken goed voor ons regelt. Of was het nou regelde?

Tja, want dit boek verschijnt op een moment dat onze samenleving snel en structureel verandert, sneller en structureler dan ooit tevoren. Na een mooie reeks van wederopbouw, verzorgingsstaat en meevallers uit de Groningse gasbaten, zijn we nu beland in een tijd van vergrijzing, hervorming en aardbevingsschade. Uiteraard is er nog veel om van te genieten, maar feit is dat onze toekomst er anders uit ziet dan ons verleden.

In de Begroting van Geluk dagen de auteurs Dirk Brounen en Kees Koedijk je uit na te denken over je ideale toekomst. Wat is voor jou geluk? Aan de hand van zes  thema’s: wonen, pensioen, sparen & beleggen, ouderenzorg, verzekeren en overdracht, leggen zij uit hoe je je eigen geluk vorm kunt geven.

Preview icoon